El BLOC JOVE acusa a la Delegació del Govern de deixadesa front al feixisme


Un grup de membres del BLOC JOVE s'ha concentrat a les portes de la Delegació del Govern a València per tal de protestar davant el que consideren un “evident desinterés” per part dels màxims responsables de la seguretat ciutadana “en posar fí a l'onada d'atacs violents dirigits contra persones i entitats del valencianisme i l'esquerra”. Les joventuts valencianistes han desplegat una pancarta amb el lema “Front a les agressions..Qui ens protegeix?”, una pregunta que esperen poder realitzar directament al socialista Ricardo Peralta, delegat del Govern i màxim responsable polític de les actuacions policials a terruitori valencià a qui han sol·licitat una reunió per tractar esta problemàtica.

Per al secretari General del BLOC JOVE, Pere Fuset , Peralta “tristament seguix la política de negació de la violència del seu predecessor en el càrrec i durant el seu mandat les agressions d'arrel política no han cessat i continuen gaudint d'impunitat”. En este sentit ha recordat alguns atacs patits per membres del BLOC els darrers mesos com els soferts a diverses seus socials i l'impacte d'una pedra contra la regidora del BLOC, Maite Peyró que li ocasionà diverses ferides de consideració.”Incomprensiblement en cap d'estos casos, s'han produit detencions” denuncià el jove dirigent valencianista.

Fuset ha relacionat estos atacs amb les dades que recentment han donat a conèixer des de l'organització “Movimiento contra la Intolerància” que en el seu informe deixa palés l'increment d'activitat a territori valencià per part de grupuscles organitzats de caràcter neonazi que també protagonitzen agressions de caràcter racista, xenòfob, homòfob. Una activitat tan intesa que, segons l'informe, supera a la de qualsevol altre territori de l'estat.

Les joventuts valencianistes denuncien que la violència feixista “no és un problema d'enfrontament entre tribus urbanes sinó un atac a la democràcia i a la llibertat d'expressió” i reclamen a la Delegació de Govern que pose mitjans per a lluitar contra estos grups.

D'altra banda des del BLOC JOVE anuncien que participaran de la concentració programada per la Plataforma contra la Impunitat prevista per al diumenge 9 de Novembre, en commemmoració del 70 aniversari de la coneguda com “nit dels cristalls trencats” del nazisme.

web nacional del BLOC JOVE