On està la participació ciutadana? (Article d'opinió)

A Mislata trobem a faltar moltes coses, però una d'elles és la Participació Ciutadana. Ja no parlem de la participació a les sectorials com tercera edat, joventut, associacionisme… sinó de la involucració dels ciutadans i ciutadanes de la Vila en les decisions de la política municipal que afecten el seu dia a dia. Per que la sobirania del poble no regeix només en votar cada quatre anys els seus representants al consistori o altres estaments supramunicipals, sinó el de controlar i exigir al govern les mesures necessaries per al benestar de la població.

Des del consistori es te que donar peu a què la gent puga participar, però pareix ser que el govern del PP no està disposat que la gent puga pensar per si mateixa. Menys encara que els controlen i exigisquen. Que te por el Sr. Corredera? És la pregunta que ens fem les persones que ens sentim involucrades en la vida social i política de la Vila.

No obstant això, som conscients que la societat que ens rodeja és una societat individualista i consumista que no tan sols te una mínima consciència de compromís social. Un compromís que hui en dia fa molta falta, per tal d'aconseguir certs objectius que des de les polítiques de despatx no s'estan fent. On els polítics d'alt postín pensen més en el seu benestar personal que en el de la població que governen.

Un bon exemple del que estem contant és la NO convocatòria de l'Agenda 21 Local. Un espai de Participació Ciutadana i on veïns i veïnes decideixen quines actuacions s'han de fer a la població, en qualsevol àmbit i els diners que s'han d'invertir. Des que el consistori fera la diagnosis o anàlisi de la realitat del que necessita el municipi fent tots el tràmits pertinents per poder convocar a la gent, han passat més de vuit anys. Vuit anys on el PP pareix ser que no ha tingut temps de convocar-ho.

Caldria també reconèixer el treball que està fent la Coordinadora d'Associació de Veïns de Mislata per tal de mobilitzar a la població davant els problemes quotidians del dia a dia i el seu compromís amb el barri i la gent que en ell viu. Un bon exemple del que seria Participació Ciutadana i Compromís Social.

Àngel Pérez
Secretari Local del BLOC JOVE de Mislata
Secretari d'Organització del BLOC de Mislata
Secretari en Funcions del BLOC JOVE de l'Horta Sud